En dag på Träkulan

Kulramen har två avdelningar, Glaskulan för de små barnen (1-3 år) och Träkulan för de äldre barnen (3-6). Båda avdelningarna öppnar vid 7:30 och stänger 17:00, men har lite olika aktiviteter, anpassade efter barnens utveckling och behov. Nedan beskrivs hur en dag kan se ut på Glaskulan, för de mindre barnen. Om ni har frågor som inte besvaras här så är ni varmt välkomna att höra av er till oss så kan vi berätta mer och/eller ge er en visning av förskolan.

07:30 –09:00
Barnen hälsas välkomna i hallen och kommer sedan in i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid att varje barn ska få ett tryggt och bra mottagande där de känner sig välkomna och sedda.

07:30 –10:30
I våra lokaler har barnen tillgång till en stor variation av lekmaterial, montessorimaterial, böcker, pyssel, hemvrån, ateljén m.m. Barnen väljer själva vilken aktivitet/material de vill arbeta med.


08:30-10:00 Mellis
Frukt eller hård smörgås står framme på lilla bordet samt mjölk och vatte


10:30
Barnen börjar städa, gå på toaletten och tvättar sina händer.

ca10:40 Samling

11:00 Lunch
Barnen sitter i mindre grupper med en personal vid varje bord.
Barnen får själva ta för sig och får därmed öva på sin finmotorik och att vänta på sin tur.

11:30 Utevistelse
Vi har som mål att vara ute så länge vädret tillåter!
Den friska luften är viktig för barnens hälsa och välbefinnande. Lite regn ger bara rolig vattenlek, men vid snöstorm och ösregn, där drar vi gränsen.
Vi delar upp oss i mindre grupper för att alla barn ska få klä på sig i lugn och ro i hallen. Utomhus har vi tillgång till en park med stor sandlåda, klätterställning, rutschkana och ett förråd med massa roliga och stimulerande leksaker. I anslutning till parken ligger berget där barnen kan klättra och leka. Där har vi också en lekstuga, ett tåg och en natur som bjuder in till fantasifullt upptäckande.

14:00 Mellanmål
(inne eller ute beroende på väder)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är img_7328.png


14:30 –16:30 Valfri lek
Barnen väljer själva vad det vill arbeta/leka med.


14:30-16:30
Under våren och tidig höst är vi oftast ute på eftermiddagarna.16:30 Vi städar

16:30
Vi gör en lugn aktivitet tillsammans och erbjuder frukt till de barn som är kvar.

17:00 Förskolan stänger

%d bloggare gillar detta: