Föräldrarna berättar

Här har vi samlat frågor, svar och berättelser från våra föräldrar runt hur det är att vara en del av kooperativet Kulramen.

Kulramen var inte idealiskt för oss då det låg en bit ifrån vårt hus och då vi egentligen inte tyckte att vi hade tid att vara med i ett kooperativ. Men några vänner rekommenderade det så starkt och vi har nu haft båda våra barn på Kulramen och inte ångrat oss en enda dag. Det är tvärtom värt allt att man vet att ens barn är på en förskola där det är lugn och ro och där pedagogerna bygger upp barnens självkänsla på dagarna. Den lilla tid man behöver engagera sig vägs upp av att man själv känner en trygghet och glädje i att man vet att ens barn har det jättebra och tryggt på dagarna! Jag är säker på att vi inte kunde ha gett våra barn bättre förutsättningar än Kulramen. Och vi är så tacksamma mot personalen!

Varför valde ni Kulramen?

Jag hade hört att det var en bra förskola men var osäker på det här med föräldrakooperativ. Sen fick jag av en slump träffa Kulramen- föräldrar på den lokala loppisen och kände direkt att deras berättelser gick rätt in i hjärtat. Det var förskolan för oss helt enkelt.

Handen på hjärtat, hur är det att vara med i ett föräldrakooperativ?

Vi lär känna de andra familjerna mycket bättre eftersom vi har många aktiviteter tillsammans. Vi träffas i olika sammanhang både med och utan barn.

Sen kan vi föräldrar vara med och styra förskolans utveckling på ett helt annat sätt än på en traditionell förskola.

Vad skulle du säga är de tre bästa sakerna med Kulramen som andra borde känna till?
  1. Hög personaltäthet och små barngrupper.
  2. Personalen är engagerad på ett sätt som jag aldrig upplevt på någon annan förskola. Jag upplever att barnen är trygga, har roligt och utvecklas. Det märks att både barn och personal trivs på förskolan.
  3. Barnen behandlar varandra med en sådan ömhet och respekt. De kramas gärna och håller varandra i handen.
Hur mycket måste man engagera sig?

Det kräver precis lagom mycket engagemang för att få god insyn i verksamheten, lära känna personal och andra familjer; barn som föräldrar. Allt tid jag investerar går till mitt barns välmående, vilket känns bra.

Hur är din upplevelse av montissoripedagogiken?

Jag visste inte så mycket om montessori innan vi började. Idag är vi jätteglada över pedagogiken. Jag upplever att mitt barn har utvecklat många färdigheter snabbare tack vare montessori. Till exempel vardagsrutiner som att klä på sig själv och städa upp efter sig, finmotorik som att ha rätt grepp på en penna och hantera en sax samt förståelse för bostäder och siffror i tidig ålder.

Gå till toppen